Palosuojaukset

Teräsrakenteiden suojaus

Teemme rakennusten teräsrakenteiden palosuojauksia. Palosuojaus on kantavan tai osastoivan rakennusosan pintaan kiinnitetty palosuojalevy tai -maali, jonka avulla lisätään palonkestävyysaikaa. Mikäli rakenne on palamaton, on suojauskin tehtävä palamattomista tarvikkeista. Palosuojaus voidaan tehdä myös palavista tarvikkeista, kuten puulla rakenteen paksuntaminen vaaditun palonkestävyyden saavuttamiseksi. Tyypillisesti palosuojauksella nostetaan teräsrakenteiden palonkestävyysaikaa.

savusuojausverho
Profiilipeltikaton / I-terästen suojaus Paroc FPS 14t 50mm

Laskemme käytettävän palosuojausmateriaalin vahvuuden huomioiden teräksen profiilin, koon ja kriittisen lämpötilan kautta laskettavaa palosuojavahvuutta. Teräksen palosuojauksissa käytämme Parocin palosuojavilloja sekä Armatectin palosuojalevyjä.

 

Puutuotteiden suojaus

Puutuotteiden palosuojauksessa käytämme Protectan Interior Paint FR-1 -palosuojamaalia. Tuote on päästötön (ei VOC-päästöjä), kestävä ja sillä on hyvä peittokyky, mikä säästää aikaa ja rahaa. Käyttö ei vaadi erillistä primerointia. Tuotetta voi käyttää seiniin, kattoihin ja se on erityisen hyvä puunsuojaukseen. Soveltuu betonille, tiilelle, muuraukseen, puulle, kipsille ja muoville.

 

Sähköarinoiden suojaus

Sähköarinakaapeleiden läpivienneissä, kaapelihyllyissä ja -kanavissa esim. porraskäytävissä, käytämme Fyrewrapin palosuojatuotetta (katso videoesimerkki):